Posted in Bloemen & planten

De hibiscus: onze rotboom die een mooie ‘zwaan’ werd

De hibiscus: onze rotboom die een mooie ‘zwaan’ werd Posted on 28 juli 2017Leave a comment

Beginnend tuinierster. Getrouwd en moeder van Anna (6). Internetondernemer. En gék op Pinterest en gratis spullen.

hibiscus

Zelfs op een regenachtige dag als vandaag is de tuin hier mooi, vanwege onze prachtige witte ‘zwaan’, de blijste boom in de tuin: de hibiscus. En dat terwijl we er zeker van waren dat hij zo snel mogelijk weg moest.

Toen we ruim drie jaar geleden in dit huis kwamen wonen, troffen we een prachtige tuin aan. Of eigenlijk was dat de reden dat we überhaupt in het huis gingen wonen, want het huis was één grote bouwval. Maar de tuin was dus prachtig. Niet zo mooi als nu (dankzij vooral veel gras, dat lag er allemaal niet), maar het had veel potentie.

De ‘ontboezeming’ van de tuin

Het leukste van onze nieuwe tuin was dat we geen idee hadden wat er allemaal boven zou komen. De hele zomer doken er allerlei planten op en bleken de struiken prachtig te bloeien.

Maar één boom, daarvan verwachtten we weinig. Hij stond op een onhandige plek en de takken zagen er viezig uit, alsof hij was getroffen door een bomenziekte. Ik zei: “Hij moet wel héél mooi zijn, anders hakken we hem om”.

hibiscusEn inderdaad, hij was wel héél mooi! Het leuke is ook dat hij bloeit op een moment dat er aan deze kant van het huis verder niet veel bloeit, dus het is een echte blikvanger. Van hakken kon dus absoluut geen sprake zijn.

Wel hebben we hem een beetje bijgesnoeid, zodat we fatsoenlijk de tuin in kunnen wandelen en hebben Anna op ‘corvee’ gezet om dagelijks de dode bloemen op te ruimen (op die leeftijd vinden ze verantwoordelijkheid nog leuk ;-)).

Hou jij ook zo van de hibiscus?

Beginnend tuinierster. Getrouwd en moeder van Anna (6). Internetondernemer. En gék op Pinterest en gratis spullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *