Posted in Tuinonderhoud

De tuin sproeien! (met een dodelijk slachtoffer helaas)

De tuin sproeien! (met een dodelijk slachtoffer helaas) Posted on 21 juli 2017Leave a comment

Beginnend tuinierster. Getrouwd en moeder van Anna (6). Internetondernemer. En gék op Pinterest en gratis spullen.

Een belangrijke reden waarom onze tuin zo groen is, is omdat we veel sproeien. Op droge dagen sproeien we bijna elke avond en soms ook een behoorlijke poos. Je tuin kan immers nooit teveel water hebben en ach het is ook nog wel ontspannend.

We hebben aan de muur een hele fijne tuinslang gewikkeld. Een tip overigens om ook z’n fijne slang én een ophangmechanisme te kopen. We hebben jarenlang lopen zeulen met een te oude slang (die continu dubbel vouwde) zonder vaste woon- of verblijfplaats, omdat we niet wisten dat het zo goedkoop was om het nieuw te kopen. Echt zonde van je tijd en irritatie. Nu we ook nog een hele fijne sproeikop hebben gekocht, wordt sproeien bijna een echte hobby. En ook van de kleuter, zoals je ziet.

Wanneer sproei je de tuin?

Nou eh, als het te weinig regent in de zomer. Het liefst elke dag, maar eens in de tweede dagen kan ook genoeg zijn. Je kunt altijd beter een keer teveel sproeien dan een keer te weinig. En als er een half uur na een flinke sproeibuurt een fikse wolkbreuk komt (zul je altijd zien), dan is dat ook geen probleem verder. Dus gewoon doen.

Welk tijdstip sproei je de tuin?

Wij sproeien eigenlijk altijd aan het einde van de dag, voordat de kleine op bed gaat. Soms, als we bezoek hebben, weg zijn of het vergeten, dan sproeien we ’s morgen voor de echte warmte. Als je namelijk overdag sproeit als het warm is, kun je de hele tuin verbranden. Overdag sproeien op schaduwplekjes kan op zich wel als je weet dat er geen felle zon meer op komt.

Maar pas op!

Toen Anna afgelopen week de tuin had gesproeid is er helaas wel een slachtoffer bij gevallen: een wesp. Blijkbaar was de straal wat te hard. Voor harde stralen moet je natuurlijk sowieso oppassen bij kwetsbare bloemetjes. Wij hebben nu een sproeikop met heel veel verschillende stralen, waaronder een soort ‘dampende’ straal die perfect is voor kwetsbare bloemen en struiken. Nadeel is wel dat je daar zelf ook behoorlijk nat van wordt, omdat het nogal snel verwaaid. Wel erg lekker als het warm is en je wilt zelf wat afkoelen natuurlijk.

Dus lekker sproeien en je gras blijft vast en zeker groener dan dat van de buren! 😉

Beginnend tuinierster. Getrouwd en moeder van Anna (6). Internetondernemer. En gék op Pinterest en gratis spullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *